coverbillede_facebook.jpg

Radio Afhængig - DKs største podcast om afhængighed 

Mission

Podcastens mission er forankret i to dele:

1) at skabe en sundhedsplatform til både afhængige og pårørende med livshistorier, perspektiver og nuancer

2) at oplyse menig mand og borger i Danmark og derved opnå en større forståelse som folk og som samfund om folkesygdommen, afhængighed


Menneskene – og de afhængige - bag

Radio Afhængig er personificeret ved Christian De Gier, 29, og Alexander Michelsen, 30 år. Begge er ludomaner og har således den centrale forudsætning for al samtale om emnet, at de selv har været der.

De to værter har både udsendelser med dem selv som omdrejningspunkt, og diskussion af forskellige temaer og egne oplevelser fra aktivt misbrug og døgnbehandling, men en stor del af Radio Afhængigs udsendelser er med gæster udefra. Det være sig både kendte som ukendte danskere, der dog alle har den fællesnævner at de er enten afhængige eller pårørende.

Det har fra start været vigtigt for Radio Afhængig at afdække afhængighed bredest muligt og faktisk også have gæster, der ikke nødvendigvis er enige i, hvad Christian og Alexander mener om afhængighed og behandling.

Hvor og hvornår

Radio Afhængig dækker alle afhængigheder og ikke kun de mest klassiske afhængigheder som alkoholisme, narkomani og ludomani. Radio Afhængig udkommer ugentligt, onsdag, med en ny udsendelse og kan lyttes på alle relevante podcasttjenester.


 

ra image.png
Billede med folk + logo.png

Om Tjeles Venner og Radio Afhængig

Radio Afhængig blev i sommeren 2021 en del af Tjeles Venner, da de to aktører vurderede at en fusion ville gøre både podcast og forening mere indflydelsesrig. Podcasten og foreningen kører ikke kun særskilte aktiviteter, men udkommer også i regulære samarbejder eksemplificeret ved fællesproducerede meditationsserier. Foto fra venstre til højre: Christian (Radio Afhængig), Jacob & Kurt (Tjeles Venner) og Alexander (Radio Afhængig).