top of page
Påskeæg på Hay

Tjeles Venner ønsker alle en god påske 2022

Kære medlemmer,- så er foråret endelig på vej !

Og Tjeles Venner ønsker hermed alle vores medlemmer en god påske med dette nyhedsbrev. Her nedenfor finder du både nyheder, nyttige links, tilbud, invitationer - samt små tilbageblik på de seneste måneders aktivitet i foreningen.

Kun 79 kr,-

GOD BOG TIL DIN PÅSKEFERIE ? DOWNLOAD BOGEN

Se mere her

Afhængigheden af alkohol kommer som en tyv om natten. Det er en dæmonisk  lidelse, som kan ramme hvor som helst og når som helst. Det er, som Ole Michelsen skriver, den eneste dødelige sygdom, som begynder morsomt. Her kan du nu for kun 79 kr nemt og enkelt downloade bogen som PDF bog på din mobil eller computer.

dansende dæmon.png

NYHED

Gratis 

KOM TIL FOREDRAGSAFTEN I SKANDERBORG
Se mere her

Som medlem af Tjeles Venner kan du gratis deltage i vores populære foredrags-aftener på Sjælland (Allerød) samt i Jylland (Skanderborg). Du kan lige nu tilmelde dig til forfatter Erik Lindsøs foredrag "Livsglædens nødvendighed" i Skanderborg d. 10 maj kl. 19.00. Først til mølle da vi kun har plads til ialt 100 deltagere. 

Erik lindsø.jpg

NYHED

Påsken hvor vores podcast serie med livshistorier "Radio Afhængig" optog LIVE udsendelse for første gang med publikum.

5/4 - 2022 holdt Tjeles Venner RADIO AFHÆNGIG vores første "LIVE" udsendelse med publikum i Familiehuset Tjele i Kbh. Ca. 40 gæster var mødt frem til at deltage i optagelsen af udsendelsen. Planen var, at Pia Olsen Dyhr skulle have deltaget som gæst og fortalt om sin opvækst og alkoholisme i hendes familie.

Men Pia måtte desværre aflyse kort før udsendelsens start, grundet en vigtig partilederdebat i folketinget som trak ud. Og så måtte vi tænke om,- og tænke hurtigt mens publikum sad og ventede. Udsendelsen blev istedet til et interview med radio værterne Christian og Alexander om at være "ung i døgnbehandling".
Udsendelsen kan høres gratis her! 

Se fotos fra arrangementet som blev holdt i Familiehuset Tjele nye dejlige lokaler i Kbh. her:

 

Om Familiehuset Tjele i Kbh.
Et hus, med mange rum. Og et hus, der rummer alle...
 

Familiehusets personale er uddannede familierådgivere, terapeuter og psykologer. Vi er selv pårørende til afhængige, eller vi har tidligere haft et misbrug. Det er din og din families tryghed og garanti for, at vi indgående kender til de problematikker, som du har mødt som pårørende til et afhængigt menneske eller som afhængig.

Lad Familiehuset Tjele hjælpe dig med de konsekvenser, som afhængigheden har haft – og få hjælp til at forstå og tale om afhængigheden på en ny måde. Vi kan hjælpe dig med at genfinde ro, tryghed og tillid – og vi kan hjælpe dig med konkrete redskaber til at håndtere din usikkerhed og magtesløshed.

Du behøver ikke at have været i behandling hos Behandingscenter Tjele før, for at benytte vores tilbud. Det er vores mål, at du – alene og sammen med dem du holder af - igen kan gribe livet med accept, glæde og håb for fremtiden.

Kontaktinformation:
Vester Voldgade 96, 4. sal 1552 København V Telefon 70204080 eller 21322919

Download/hent vores nye brochure om Familiehuset Tjele, og læs mere om hvad vi hjælper ædru/clean afhængige, pårørende samt par og deres børn/unge med her:

 

Forside (final).png

Hent/Download brochure om Familiehuset Tjele her:

Kun 59 kr,-

GOD BOG TIL DIN PÅSKEFERIE ? DOWNLOAD BOGEN

Se mere her

Bogen om trinene. Til flere af trinene hører små opgaver. En bog, der kan læses af alle med interesse for De 12 trin og særlig dem, der gerne vil arbejde med trinene. Her kan du downloade bogen for kun 59 kr,- til din mobil eller computer - og måske bruge lidt tid på trin i påsken?

12 trin.png

Gratis 

HOLD ØJE MED DIN ÆDRU / CLEAN TID MED VORES APP
Se mere her

Behandlingscenter Tjeles App "En Dag Ad Gangen" bruges nu af knap 2000 danskere. Via appen får du også adgang til mødelisterne i AA, NA, GA og CA. Du kan selv vælge baggrund på dit ur - måske fra et sted der giver dig sindsro? APPEN er helt gratis for ALLE at bruge.

Design uden navn.png

Fra Tjeles Venners fotoalbum...

Her kan du se udvalgte fotos fra nogle af de forskellige aktiviteter og arrangementer fra de seneste måneder hos Tjeles Venner. 

Tjeles Venner & rentefrie lån
 

tvmichael.png

Michael rakte ud efter hjælp i 2015 efter en lang karriere med misbrug af alkohol.

Da han startede i behandling, vidste både han og behandlingscenter Tjele, at han ikke havde penge til hele behandlingen.

Tjeles Venner medlemmernes kontingenter samt donationer var med til at sikre Michael pengene til at komme i behandling hos Behandlingscenter Tjele.

 

”Vi finder en løsning, du kommer bare”, blev der sagt i telefonen. Det var med blandede følelser, han mødte op, og han vidste ærlig talt ikke, om han var købt eller solgt.

”Jeg er så taknemmelig for, at jeg allerede den første uge i behandlingen kunne give slip på bekymringer om penge eller en afbrudt behandling, overgive mig til programmet og koncentrere mig om at blive både fysisk og psykisk ædru”, siger en glad Michael. 

Han fik nemlig tilbuddet om at låne de resterende penge af Tjeles venner. Michael lever et dejligt ædru liv i dag sammen med min kone Helene, som har bakket ham op gennem hele forløbet. Der er sagt farvel til gamle ”venner” og velkommen til AA og Al Anonmøder. 

Han er blevet en meget bedre udgave af sig selv. En som omgivelserne og ikke mindst Michael selv kan holde ud at være sammen med.
Michael og hans kone støtter begge op om Tjeles Venner og har benyttet sig af både kursustilbud og foredragsaftner.

”Men foreningen er så meget mere end det. Se på mig, det er jeg et levende eksempel på”, siger en taknemmelig Michael med et glimt i øjet.

Donationer

 

Vil du donere et større eller mindre beløb til foreningens arbejde med at tilbyde rentefrie lån til familier der ikke selv har økonomien til at få hjælp?

 

Alle donationer - store som små - har stor betydning for hvor mange vi kan hjælpe. 

 

Donationer modtages på mobile pay nr. 32546

Eller kontakt formand Kurt Elmegaard på telefon 40995006 eller mail kurte.elmegaard@gmail.com

kurt.jpg
Formand for Tjeles Venner
Kurt Elmegaard
Påskeæg på Hay

God påske fra Tjeles Venner

bottom of page